25 mai 2009

Ce şanse de succes are Lumix G ?

Pe forumul „Panasonic Talk“ de pe situl DPReview se desfăşoară o discuţie intensă despre şansele de succes ale familiei de aparate de fotografiat cu obiective interschimbabile Lumix G, nou lansată de Panasonic. Noua discuţie se alătură uneia mai vechi referitoare la îngrozitoarea decizie a fabricantului de a nu include un mecanism de stabilizare optică bazat pe deplasarea senzorului în aparatele de fotografiat din seria G.

Pentru cei care încă nu ştiu : Lumix G este prima familie de aparate de fotografiat care întrupează noul sistem Micro Four Thirds ; în esenţă, sunt aparate de fotografiat cu obiective interschimbabile asemănătoare cu DSLR-urile Four Thirds, dar nu sunt aparate reflex, pentru că din construcţie lipseşte oglinda. Încadrarea se face numai pe ecran sau folosind un vizor electronic.

Revenind la discuţia de DPReview : întrebarea pe care şi-o pune iniţiatorul ei este de ce oare aparatul hibrid Lumix GH1 a fost introdus de divizia de aparate de fotografiat a firmei Panasonic şi nu de divizia de aparate de filmat ; pentru că într-adevăr, până la urmă ce este GH1? Un aparat de fotografiat (nici prea-prea nici foarte-foarte) capabil să facă filme extraordinar de bune pentru un aparat de fotografiat, sau un aparat de filmat mai mult decât decent capabil să facă poze extraordinar de bune pentru un aparat de filmat ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu