21 septembrie 2010

Sony SLT Alpha A55 şi A33

Digital Photography Review a publicat o recenzie amănunţită a noului aparat de fotografiat Sony SLT Alpha A55. În urma analizării caracteristicilor tehnice şi după o testare atentă, DPReview i-a acordat aparatului Sony SLT Alpha A55
 Medalia de Aur 
DPReview acordă foarte rar acest calificativ; nu ţin minte ca vreun aparat de fotografiat marca Sony să mai fi fost vreodată onorat cu o astfel de distincţie.
Să repetăm: un aparat de fotografiat Sony a primit Medalia de Aur de la DPReview. Extraordinar.
Observaţi vă rog că aparatul se cheamă „SLT“ A55 (sau, mă rog, DSLT-A55 dac-ar fi să folosim codul comercial al producătorului). Ce este un SLT?
SLT vine de la Single Lens Translucent. Este un aparat de fotografiat cu obiective interschimbabile, un fel de SLR, Single Lens Reflex, doar că oglinda este fixă şi semitransparentă. Focalizarea se face folosind un sistem de focalizare cu detecţie de fază care primeşte aproximativ 30% din lumina incidentă. Restul de 70% din lumina incidentă trece prin oglinda semitransparentă şi cade pe senzor. Vizarea se face printr-un vizor electronic care preia imaginea direct de pe senzor, ca la aparatele compacte.
Din punctul de vedere al luminozităţii, atenuarea de 30% adusă de oglinda semitransparentă corespunde cu o jumătate de treaptă de expunere. Sony compensează această scădere de luminozitate prin utilizarea unui senzor „Exmor“ de înaltă sensibilitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu